Novinky

Mitsubishi (až teď) spustilo v USA prodej modelu Outlander PHEV

Mitsubishi má v Evropě s modelem Outlander PHEV obrovský úspěch. Kdo by čekal, že se auto na pomezí kompaktních a velkých SUV s cenou dost přes milion korun stane nejprodávanějším plug-in hybridem na evropském trhu? Je sice pravda, že konkurence není velká, ale i tak je to od japonské, spíše okrajové značky obrovský úspěch, už vloni počet prodaných Outlanderů PHEV překročil hranici 100.000 kusů. O to překvapivější je, že plug-in hybridní outlander dosud chyběl v nabídce Tří diamantů v USA!

Jeden čas se spekulovalo, že Mitsubishi je, i navzdory svému širokému portfoliu SUV a pick-upů, po Suzuki dalším horkým adeptem na odchod z amerického trhu. Naštěstí k tomu zatím nedošlo, prodeje letos stouply meziročně zhruba o 7 % (údaje za prosinec ještě nejsou k dispozici) a za prvních 11 měsíců prodalo lehce přes 95 tisíc aut. Sice je to mezi mainstreamovými značkami druhý nejhorší výsledek po Fiatu, ale určitě nejde o zanedbatelné množství.

Od letoška by se pozice Mistubishi v USA mohla ještě zlepšit, počínaje prosincem loňského roku se totiž rozjíždí konečně i prodej Outlanderu PHEV. Jak známo, Amerika je k hybridům mnohem vstřícnější, než Evropa, vůz by tedy mohl mít úspěch. Specifikace auta je stejná jako u evropského modelu, včetně dvou 82koňových elektromotorů, 12kWh Li-Ion akumulátoru a čtyřkolky S-AWC. Základní cena činí 35.535 dolarů, na koruny si to v rámci zachování dobrého pocitu raději nepřepočítávejte. 😉