/ Nissan představí nový koncept elektromobilu. Už jsme ho viděli. /

Nissan oznámil, že 2. února představí studii nového elektromobilu a zveřejnil jeho teaserové video. Na něm je však jasně poznat zajímavě stylizovaný koncept kabrioletu Max-Out z listopadu roku 2021, kdy se představil společně se třemi dalšími koncepty v rámci prezentace Ambition 2030, která odhalila elektrické plány automobilky do roku 2030. Co je tedy nového?

Nissan vysvětluje premiéru tím, že chce ukázat, “co se stane, když se virtuální stane fyzickým”. Doposud kabriolet existoval pouze v počítačích designérů, nyní se však ukáže skutečné auto. Proč z těch čtyř padlo rozhodnutí zrovna na dvoumístný roadster, který má asi nejmenší šanci dostat se do výroby? Nebo že by se Nissan rozhodl zariskovat a (nějaký) kabriolet plánuje do budoucí nabídky elektromobilů zařadit? To by mě udělal obrovskou radost.

Nissan Max-Out má mít “ultralehkou” konstrukci karoserie a dva elektromotory, pro každou nápravu vlastní. V roce 2021 byl teoreticky navržen na využití techniky Nissanu Leaf, měl by tedy celkem cca 300 koní a 680 Nm.