/ Toyota Prius MY2019: modernizovaná verze pro Evropu /

Pro premiéře Toyoty Prius MY2019 pro Ameriku na loňském Los Angeles Auto Show nyní automobilka představila také prius modelového roku 2019 pro Evropu. Podle očekávání je vizuálně identický s US verzí – i u nás auto bohužel přijde o odvážně stylizované světlomety a svítilny ve prospěch mnohem decentnějších. Nové jsou také nárazníky a designy kol.

I Evropa bude moci zvolit samočinně fungující 4×4 verzi AWD-e s elektromotorem poháněnými zadními koly. Prius s tímto systémem je permanentní čtyřkolkou při rychlostech do 10 km/h a v závislosti na adhezních podmínkách je připraven pomoci předním kolům do rychlosti 70 km/h.

Co se pohonného systému týče, benzinový motor dostal nový olej s nízkou viskozitou a tužší chod plynového pedálu. Čtyřkolka má podle normy WLTP v kombinovaném režimu emise CO2 ve výši 99 g/km, předokolka 95 gramů. Ve státech s chladným klimatem auto dostane nový, odolnější NiMH akumulátor.

Kabina dostala přepracovanou středovou konzoli, větší podložku pro bezdrátové nabíjení, lesklé černé dekory, nové umístění ovladačů vyhřívání sedadel a vylepšený design předních sedadel. Infotainment
Toyota Touch2 je rychlejší a intuitivnější, se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou.