Novinky

Wards Auto 10 best interiors: tři japonci mezi nejlepšími

Americký web Wards Auto zveřejnil výsledky své již tradiční ankety, vyhlašující z novinek loňského rokuty nejlepší interiéry. Nominováno bylo 40 vozů, které byly vloni zcela nové nebo výrazně modernizované a deset z nich se dostalo do elitní skupiny. Letos se japonským značkám nedařilo tolik, jako v minulých letech (a anketách 😉 ), do desítky nejlepších se dostaly tři modely – Infiniti QX50, Toyota Camry a Lexus LS. Ty dělají společnost konkurenci v podobě vozů Chevrolet Equinox, Hyundai Kona, Kia Stinger, Lincoln Navigator, Porsche Panamera, Ram 1500 a Range Rover Velar. Je třeba vzít v úvahu, že se jedná o americkou anketu a musím říct, že některé volby mi přijdou poněkud zvláštní, tedy minimálně na základě fotografií, ale takové už je jejich rozhodnutí. 😉 Co se japonských značek týče, musím však říci, že se určitě trefili. 🙂

U Infiniti QX50 oceňují porotci skutečně prémiový, kvalitní interiér se širokou středovou konzolí i vkusné barevné kombinace. Zaujala též prostornost ve druhé řadě sedadel a porotci vypíchli i příznivou pořizovací cenu auta.

Lexus LS mimo samozřejmé povinnosti mít interiér na odpovídající úrovni luxusního sedanu zaujal hlavně detaily z broušeného skla, precizním chodem ovladačů, velkým displejem infotainmentu a možností customizovat vzhled přístrojů v kapličce.

 

Toyota Camry zaznamenala obrovský mezigenerační skok v kvalitě interiéru i designu palubní desky, kromě perfektního zpracování se porotcům líbil i odvážně navržený středový panel a design přístrojů v kapličce.