Novinky

Mazda 3 (2019): předčasný únik fotografií

Od premiéry nové Mazdy 3 na autosalonu v Los Angeles už nás dělí jen hodiny, ale automobilce nakonec moment překvapení nevyšel a na internet uniklo s lehkým předstihem několik oficiálních fotografií. Ale to už rozhodně ničemu neublíží. Navíc mám skvělou zprávu – produkční verze pětidveřového hatchbacku je opravdu hodně podobná studii Kai!

Designéři si se vzhledem auta neuvěřitelně vyhráli a nejen že nechybí masivní C sloupek, ale ani pečlivě vytvarované boky, vytvářející zajímavý lom světla. Za takový design by se nemusela stydět ani Alfa Romeo nebo Mercedes… Uvidíme, jak na dalších, oficiálně poskytnutých fotkách, ale zatím vypadá nová Mazda 3 skvěle – a to říkám jako hranař, který příliš oblé tvary moc nemusí. 😉

Překvapivě minimalistický je interiér nové trojky – jednoduchý tříramenný volant, malá kaplička (analogová!) s výdechy po stranách (Honda S2000 pozdravuje), úsporný středový panel, výrazný koženkový dekor a oceňuji i (alespoň trochu) snahu tablet infotainmentu zakomponovat do palubní desky, i když to stále nějak není ono. Na podrobnosti k nové trojce si počkejme na oficiální představení.