Novinky

Toyota 86 od 326Power: hardcore JDM styling z Evropy

Japonská automobilová kultura je velmi košatá a svět tuningu zahrnuje vše od minimalistických funkčních úprav až po přestylingované kreace. Ale co si budeme povídat, právě ty vyvolávají tu největší pozornost. Víc lidí, nezapálených do aut, určitě zná spíš Liberty Walk, Wald International nebo Mugen, než Spoon a HKS.

Zavedeným jménům teď ale zdatně konkuruje britská firma 326Power, která upravila Toyotu 86 tak, že musí každá dušička vyznavačů hardcore JDM stylingu zaplesat.

Kupé je osazeno opravdu extrémním widebody kitem vpředu (+150 mm) i (zejména) vzadu (+ 200 mm), který ke zbytku auta naprosto senzačně nesedí, k tomu přidalo ještě lip předního nárazníku, nástavce prahů, obří žehlicí prkno na víko kufru ale hlavně – pětipaprsková límcová oldschool kola s pořádným záporným odklonem.

Výrobce to sice neuvádí, ale předpokládám, že je součástí kompletu musí být také výškově stavitelný vzduchový podvozek, protože tohle auto by nepřejelo ani kanálek na odvod dešťové vody před garáží. 😀 Tuhle šílenost lze koupit za v přepočtu 104 tisíc korun včetně daně a výroba trvá tři týdny. Jestli je to cena za auto včetně podvozku, je to ještě vcelku rozumná suma… A co je na tom nejlepší – určitě to půjde namontovat i na Subaru BRZ. 😉 😀

2 komentáře: „Toyota 86 od 326Power: hardcore JDM styling z Evropy

  • Ne. Ne ne ne a ne. Prostě ne.

Komentáře nejsou povoleny.