Novinky

Suzuki VGT: roadster pro virtuální dovádění

Už je to dlouho, co Suzuki mělo v nabídce otevřené auto. Naposledy to bylo v roce 1997, kdy byla ukončena výroba roztomilého, leč neúspěšného crossoveru X-90. Teď se do portfolia vrací prostřednictvím agresivně tvarovaného sportovního roadsteru, který by mohl krásně navázat na odkaz modelu Cappuccino z počátku devadesátých let. Jenže novinka se jmenuje (bohužel) Vision Gran Turismo, což neklamně prozrazuje, že jde o auto, určené k jezdění v simulátoru Gran Turismo od Sony. Ale to nemění nic na tom, že je to moc pěkná věcička.

Suzuki VGT je součástí bezplatné aktualizace Update 1.15 hry Gran Turismo 7 a jedná se vlastně o evoluci konceptu Suzuki GSX-R/4 z roku 2001. I v tomto případě jde o nízký speedster, tentokrát však s designem silně ovlivněným modelem Swift Sport a hybridní technikou. Před zadní nápravou je uložena atmosférická(!) benzinová třináctistovka ze supersportovní motorky Suzuki Hayabusa, roztáčející společně s elektromotorem zadní kola, další dva elektromotory jsou umístěny vpředu a pohání kola přední nápravy, Suzuki VGT je tedy čtyřkolka.

Při váze 970 kg má k dispozici maximální výkon 432 koní při 9700/min, točivý moment vrcholí hodnotou 610 Nm. S výrobou se samozřejmě nepočítá, ale vznikne maketa ve skutečné velikosti, která bude ukazována na různých akcích pro veřejnost, jako jsou autosalony. Pokud máte GT7, aktualizaci s tímto autem je možné stáhnout už nyní.