Novinky

Mazda CX-8: komplexní tuning od Auto Exe

Japonský úpravce Auto Exe představil sadu úprav pro crossover Mazda CX-8, jež se postará o ostřejší a agresivnější vizáž. Hned na úvod musím říct, že podle mého názoru vypadá fantasticky a k osmičce perfektně sedí. Samozřejmě je určen pro aktuální model CX-8, nikoli pro čerstvě představený facelift pro modelový rok 2023. Set je (respektive brzy bude) poměrně komplexní, Auto Exe se rozhodně nespokojilo jen s obvyklým spodním bodykitem a křídlem.

Vpředu má CX-8 splitter předního nárazníku rozumných rozměrů a došlo ke zmenšení počtu lamel v masce, ty jsou teď masivnější. Profil mazdy zdobí prahové nástavce a nový design kol. A každé správné japonské auto samozřejmě musí mít ofuky oken. 😉 Zezadu na sebe pozornost strhává střešní křídlo, bez něhož bych se asi obešel, ale vyloženě mě neuráží. 🙂 Zde černě lakovaný spodní bodykit doplňuje nástavec nárazníku s imitací difuzoru. Tím to však nekončí, Auto Exe nabízí nerezový výfuk vlastní výroby a oznámilo, že vyvíjí sportovní sání, silnější brzdy a komponenty podvozku, ty budou k dispozici zanedlouho.

Všechny díly bodykitu lze objednávat samostatně, takže lze ušetřit 85 800 jenů (14 600 Kč) za to křídlo, prahy stojí 23 650 jenů (4000 Kč), difuzor stojí jako křídlo, maska přijde na 92 000 jenů (15 600 Kč), stejně jako přední lip, takže to ani není moc drahé. Ostatní komponenty zatím nebyly naceněny.