Novinky

Tokyo Motor Show 2023 bude. Ale už nejen o autech…

Tokijský autosalon si dal kvůli covidovým uzávěrám vloni nucenou pauzu, ale na příští rok se opět plánuje v obvyklém podzimním termínu, startuje 26. října. Jenže bude …jiný. Dost už naznačuje změna názvu z Tokyo Motor Show na Japan Mobility Show. 🙁 Cílem je nalákat nové vystavovatele, působící v oblasti mobility. Snahou organizátorů je, aby „představili mobilitu nové generace včetně osobních aut, užitkových aut, motocyklů, dílů a strojů“.

Oslovovat potenciální vystavovatele začne japonská asociace výrobců automobilů (JAMA) tento měsíc, takže zatím není známo, na co se můžeme těšit, ale ohledně nového konceptu panuje optimismus z přílivu nových subjektů, dokonce je v plánu případně rozšířit výstavu s doprovodným programem i mimo stávající areál Tokyo International Exhibition Center.

O něco podobného se už pokusila tuším Geneva Motor Show a stala se z ní výstava elektrokol a koloběžek, tak snad dopadne JMS lépe. Bohužel je třeba říci, že tento krok nebyl úplně iniciativou JAMA, pořadatelé takto reagovali na pokles zájmu ze strany vystavovatelů z autoprůmyslu, tak doufejme, že mezi nimi není žádná domácí automobilka… 🙁