Novinky

Nissan: povedené hodinky Nismo od Casio

Auta a měření času k sobě neodmyslitelně patří, takže není divu, že mezi auty a hodinkami existuje úzký vztah, i když dneska spíš lifestylový. Řada výrobců hodinek je napojena na motorsport nebo udržuje partnerství s různými značkami a pokud jste ortodoxní Datsunář nebo Nissaňák, na ruce by vám rozhodně neměla chybět letošní novinka Casio EDIFICE NISMO Limited Edition EQS-930NIS. Když byla v únoru představena, hrozilo, že zase půjde jen o edici pro Japonsko, ale v tuhle chvíli se dají najít i na českých e-shopech a to za velmi sympatickou cenu pod 7800 Kč.

Jak název napovídá, jedná se o „lepší“ řadu Edifice se solárním nabíjením akumulátoru, průměr černého pouzdra je 47,5 mm a na první pohled si všimnete červených sčítačů a číselníku s karbonovým motivem. Až na druhý (a to je moc dobře) zaznamenáte decentní nápis Nismo a červené 23 na lunetě. Dýnko pak nese nápis Nismo a číslo „oficiální“ závodní číslo Nissanu – 23 (ni-san). Řemínek je z pryskyřice a povrchová úprava imituje ojetý závodní slick.

Hodinky jsou výrazné, ale nikoli přeplácané a křiklavé, za mě opravdu povedená záležitost. Tak jestli ještě přemýšlíte, čím (si) udělat radost, tohle nemůže zklamat. 😉