Novinky

Mitsubishi XRT: tohle je nové L200! DOPLNĚNO VIDEO!

Aktualizace článku z 21. března: doplněno úplně čerstvé promo video Mitsubishi XRT v marvelovském stylu. Vizuálně povedená záležitost, i když mi asi unikla pointa. 🙂
Mitsubishi právě představilo studii XRT Concept, která předznamenává příchod nové generace pick-upu L200/Triton. Premiéru si odbývá na autosalonu v Bangkoku. Že má na sobě maskovací fólii není náhoda, není to samozřejmě žádný koncept, ale kompletní hotové L200 a Tři diamanty si jen nechtějí hned vystřílet všechen prach, takhle zůstanou očím skryty alespoň některé detaily.

Už starší špionážní fotky ukázaly použití tenkých LED světlometů, celé auto bude designově evolucí současného vzhledu, zachováno bylo zvednutí boční linie oken vzadu i prolis na bočnicích ložné plochy. Technika však bude pravým opakem vzhledu, tedy kompletně nová. Mitsubishi dostalo za úkol vyvinout pick-up, jenž použije celá aliance a to na nové společné platformě, kompletně nový bude také turbodieselový čtyřválec.

Světovou premiéru si nové L200/Triton víceméně odbude v srpnu při závodě Asia Cross Country Rally 2023, kde bude závodit prototyp sériového modelu, pak bude představen produkční model a prodej bude zahájen v asijsko-pacifické oblasti ještě ve fiskálním roce 2023, tedy nejpozději v březnu 2024.