Novinky

Nissan a Kenwood: neobvyklá (ale užitečná) spolupráce

Japonskou značku Kenwood mají autíčkáři spojenou s autorádii a reproduktory, popřípadě kamerami, ale ve spolupráci s Nissanem teď přináší úplně nový produkt, který ale s auty úplně nesouvisí. 😉 Kenwood IPB01K je přenosný napájecí zdroj, využívající dva recyklované moduly akumulátorů Nissanu Leaf. Má moc pěkný retro design, rozměry 370 x 205 x 282 mm a rozumnou hmotnost 14,4 kg. Může pracovat při teplotách od -20 do 60 stupňů Celsia a lze ho skladovat i v autě v letních měsících. Díky velmi malému samovybíjení jej lze skladovat „dlouhou dobu“ a zvládne zhruba 2000 nabíjecích cyklů.

JVC Kenwood vidí jeho využitelnost hlavně při outdoorových aktivitách, ale třeba i při přírodních katastrofách, je to prostě taková věcička, kterou asi není od věci mít doma. Má kapacitu 633 Wh a nabíjí se 9,5 hodiny. Disponuje , výstupy USB A, USB C, AC (japonské koncovky), ale i autozásuvku. Maximální odběr činí 600 W, takže lze (po určitou dobu) nakrmit i hodně hladové spotřebiče.

Zdroj půjde koupit přes japonské dealery Nissanu a v prodejní síti Kenwood. Cena se bude pohybovat kolem 170 000 jenů, tedy lehce přes 27 tisíc korun. Dá se očekávat, že takových produktů bude – od různých značek – vznikat stále více.