/ Nissan X-Trail N-Trek: nová outdoorová verze /

Moderní automobily kategorie SUV už dnes vůbec nevědí, co je to jízda v terénu, málokdy sjedou ze silnice na polní cestu nebo louku – a automobilky to vědí. Proto naprostá většina kdysi terénních specialistů obrousila hrany. Ale objevují se i verze, které se snaží outdoorový charakter dotyčného SUV zdůraznit. Právě takovou je před pár dny představený (staro)nový stupeň výbavy Nissan X-Trail N-Trek, jenž by měl být nabízen celosvětově.

Nissan X-Trail N-Trek má černou masku chladiče, nárazník s integrovanými mlhovými LED světly, která mají kromě své obvyklé funkce zajistit i lepší osvětlení nerovného povrchu před vozem. Černá jsou i zpětná zrcátka a (volitelně) střecha, nárazníky jsou zase v provedení “gunmetal” a vypadá to, že má T-Trek také speciální design kol. Využitelnost auta zvyšuje voděodolné čalounění, gumové koberce na podlaze oboustranná vložka na podlaze zavazadlového prostoru.

Po technické stránce zůstává vše beze změn – včetně systém e-Power, kde spalovací motor 1.5 VC-Turbo pouze dobíjí baterie. Elektromotor má u předokolky výkon 204 koní a točivý moment 330 Nm; ano – tuto variantu lze mít s pohonem předních kol, ale i jako AWD. V případě čtyřkolky e-4ORCE s vektorováním točivého momentu disponuje díky zadnímu elektromotoru (128 k, 195 Nm) celkový výkon 213 koní. Točivý moment je opět 330 Nm. Ceny a uvedení na jednotlivé trhy budou oznámeny později.

Leave the first comment