Novinky

Honda prozradila, jakého dostane Honda e sourozence

Honda nedlouho po představení Hondy e oznámila, že stylový prémiový hatchback bude v budoucnu dárcem techniky ještě pro jeden model. Vzhledem k tomu, že Honda následně představila hned dva koncepty malých sportovních kupé, předpokládalo se, že to bude právě kupé. Pak se ale objevila informace, že by elektrickou techniku mohl dostat znovuoživený model City.

Jenže teď to vypadá, že si Honda uvědomila, že bude lepší, když se bude špatně prodávat jen jeden elektromobil a ne dva. Šéf britského zastoupení Hondy Jean-Marc Streng v rozhovoru pro autoexpress řekl, že další bateriový elektromobil půjde do prodeje v roce 2023 a „bude to nabídka ve správném segmentu, kde očekáváme více prodejů“. Ruku na srdce – to fakt nemluvil o sporťáku… Je tedy téměř na 100 % jisté, že elektrický bráška Hondy e bude malý crossover, nejspíš inspirovaný studií Honda SUV:e Concept s loňského pekingského autosalonu.

Pro potřeby crossoveru bude platforma zvětšena, jednak proto, aby mělo auto prostornější kabinu, ale také proto, aby se do podlahy vešel větší akumulátor. Interiér by měl být velmi podobný malému éčku, s displeji po celé šířce palubní desky. Hierarchicky bude nový elektrický crossover patřit někam mezi Jazz Crosstar a HR-V, otázkou je ale samozřejmě cena… Honda chce s novým elektromobilem oslovit hlavně nové, mladší zákazníky a navázat tak právě na Hondu e. Její klientelu tvoří noví zákazníci z 85 %, kteří současně pomáhají snižovat průměrný věk klientů značky. Za poslední dva roky klesl průměrný věk britských hondařů o čtyři roky. Na kolik, to se už bohužel nepochlubil. 😉