Novinky

Honda Accord (1983): s 51 tisíci kilometry jako nová

Není zase takový problém koupit klasický sportovní vůz s minimálním nájezdem. Takováto auta se zpravidla nepoužívají denně a majitel se k nim často chová s vědomím toho, že časem budou mít velkou hodnotu. Ale co nějaký běžný, mainstreamový model? Najít nějakou masovku třeba z 80. let ve stavu, víceméně odpovídajícím továrnímu, to je obrovská rarita. Jako třeba tahle Honda Accord, která se před pár dny dražila přes eBay:

Vůz z roku 1983 s benzinovým atmosférickým čtyřválcem 1,8 l a pětistupňovou manuální převodovkou najel za celou dobu jen lehce přes 51 tisíc kilometrů a fotografie prozrazují, že je accord v naprosto excelentním stavu a to jak zvenku, tak uvnitř. Hnědočervený lak karoserie bez viditelných vad ladí se stylovým interiérem v podobném barevném schématu, vybaveným klimatizací se čtyřmi režimy a vnitřní cirkulací a autorádiem s kazetovým přehrávačem. Čalounění, kufr a koberečky nevyjímaje, je naprosto nedotčené zubem času. Přiznávám, že moje devítileté auto s obdobným kilometrovým nájezdem tedy vypadá podstatně hůř… 😀

Vše, kromě pneumatik, je podle prodávajícího v původním stavu, shodným s tím, jak auto opustilo brány výrobního závodu. A to se tahle třídveřová Honda Accord z roku 1983 před víkendem vydražila v přepočtu za něco málo přes 110 tisíc korun, což mi přijde vzhledem ke stavu auta jako skoro zadarmo.

 

3 komentáře: „Honda Accord (1983): s 51 tisíci kilometry jako nová

    • Jo, takových je málo. 🙂

  • Neskutečné. Za ty peníze je to zadarmo. Krásný veterán nevyžadující žádnou investici do renovace, v původním stavu.

Komentáře nejsou povoleny.