Novinky

Honda a Acura na SEMA 2017

Na tuningové výstavě SEMA se to zpravidla jen hemží všemožnými úpravami sériových aut, Honda to ale letos pojala trošku …zvláštně. S výjimkou NSX od ScienceofSpeed tam nebyl k vidění ani jediný custom. Honda, ale i Acura, představila výhradně svůj motorsportový severoamerický program, zastřešovaný divizí HPD (Honda Performance Development) a s ohledem na to, že novinkou je i v této oblasti pouze speciál Acura ARX-05 pro DPi, musela prezentace působit asi trošku hubeně.

 

 

Běžná auta zastupoval pouze Civic Type R v paketu Red Carbon, převzatém z nabídky japonského Modula a chybět samozřejmě nemohl ani Honda Factory Performance (HFP) paket, jenž odpovídá našemu Black/Orange Packu.

 

 

Jedna novinka by tu ale i přes to všechno byla. Honda oznámila, že začne od příštího roku prodávat motor 2.0 VTEC Turbo ve verzi „Crate“, tedy v bedně jako samostatný díl, doplněný ještě o mezichladič. Motor je „road legal“, tedy homologovaný pro běžný provoz, ale pokud se už těšíte, jak se bude ve velkém swapovat, špatnou zprávou je, že jej HPD bude nabízet pouze svým partnerům v rámci závodního programu Honda Racing Line, kteří už s hondami v USA závodí, záměr výrobce je tedy zřejmě poněkud odlišný od představ tuninguchtivé komunity. 😉 V případě zájmu se tedy budete muset obrátit přímo na ně. 🙂