Novinky

Toyota začala nabízet 86 GR Sport a GR Parts

Sportovní zadokolkové kupátko Toyota GT 86 už je možné pořídit s díly od závodní divize Gazoo Racing. Jedná se o řady 86 GR Sport a 86 GR a k mání jsou prozatím pouze v Japonsku, ale nabídka se však bude určitě postupně rozšiřovat i na další trhy. A co je tedy momentálně k dispozici?

Paleta 86 GR Sport je charakterizována jako „sports car for daily driving“ a zahrnuje splitter předního nárazníku, nástavce prahů, černá 17″ kola a brzdová soustava Brembo s červenými třmeny. GT 86 s paketem GR Sport lze mít pouze v kombinaci s laky karoserie Crystal Black Silica, Crystal White Pearl a the Pure Red.

V kabině se dále objevuje kůží potažený volant menšího průměru, šitý kontrastní stříbrnou nití a opatřený logem GR. To se objevuje i na přístrojovém štítu a startovacím tlačítku.  Toyota 86 GR Sport má sériový motor s výkonem 207 koní, lze ji mít i s automatem a začíná na částce  ¥3.780.000, tedy v přepočtu necelých 760 tisíc korun.

Z výše uvedeného vyplývá, že GR Sport nelze přikoupit na již prodaná auta, ale není důvod si zoufat, to zajistí program GR Parts. Řada dílů se shoduje s GR Sport, objevují se zde ale též další díly, jako třeba GR infotainment s navigací a telemetrií.