Novinky

Suzuki GSX-R1000R Buildbase: replika superbiku

Motocykloví výrobci čas od času nechají běžným zákazníkům „přičichnout“ k technice, dostupné závodním jezdcům. Určitě si vzpomenete třeba na Hondu 213V-S, repliku speciálu MotoGP za absurdní peníze… Nyní je tu zase příležitost pro fandy značky Suzuki – máme tu limitovanou edici Buildbase Suzuki GSX-R1000R, repliku speciálu pro šampionáty British Superbike a Superstock 1000, s nímž jezdí Bradley Ray, Richard Cooper a Billy McConnell.

Pravda, se závodním speciálem má motorka společné akorát lakování, od běžných verzí GSX-R však stroj odlišují alespoň komponenty Yoshimura (včetně výfuku R11 SQ a okruhových zpětných zrcátek), sada továrního příslušenství a číslo pořadí v limitované padesátikusové sérii na palivové nádrži. Tomu ostatně odpovídá i cena bezmála 590 tisíc korun.

Technické parametry Suzuki neuvádí, takže lze očekávat, že odpovídají běžným GSX-R1000R, řeč je tedy o výkonu 202 koní při 13.200/min a točivém momentu 117.6 Nm při 10.800 otáčkách, plus malém bonusu v podobě sportovního výfuku.