Novinky

Nissan Leaf NISMO RC: dva motory a 1200 kg

Kdo říká, že elektromobily musí být těžké? Nissan představil závodní speciál Leaf NISMO RC, využívající (částečně) techniku produkčního modelu Leaf, vážící pouze 1220 kg a to je přitom vybaveno dvěma elektromotory o celkovém výkonu 327 koní a točivém momentu 640 Nm, z nichž každý pohání jednu nápravu. Mají autu zajistit zrychlení z nuly na stovku za působivých 3,4 s.

Samozřejmě je nízká váha primárně zásluhou použití lehoučkého monokoku z uhlíkového kompozitu, ale i tak je to úctyhodný výsledek. Nevíme, jak velké (a těžké) jsou Li-Ion akumulátory, víme jen, že jsou vypůjčené z leafu(ů?). Design připomíná zmíněný elektromobil, ale je pochopitelně na těch správných místech potřebným způsobem vizuálně vylepšen.

Ačkoli NISMO postavilo Leaf RC jako závodní speciál, nemá kde závodit, pokud by tedy Nissan pro něj nepřipravil šampionát na míru. Což neudělá, protože oznámil, že vznikne pouze šest exemplářů. A ty budou zcela jistě plnit pouze role showcarů na různých promo akcích, závody Formula E nevyjímaje. To ale nemění nic na tom, že je to zajímavě vyhlížející závoďák. 😉

Jeden myslel na “Nissan Leaf NISMO RC: dva motory a 1200 kg

  • no a kolik to teda na ty trati ujede?

Komentáře nejsou povoleny.