Novinky

Nissan GT-R: vize hranaté budoucnosti

Současná generace Nissanu GT-R teď žije překarosovanou a posílenou verzí GT-R50 od Italdesignu, která se postará o publicitu modelu na další rok-dva a pak už můžeme začít vyhlížet novou verzi. Podrobnosti o ní Nissan zatím pečlivě tají – ostatně vývoj je teprve na samém počátku – ale designéři automobilky naznačují, že ponese charakteristické rysy současné verze, aby byl snadno identifikovatelný.

Takže je jasné, že nebude vypadat jako kreace nezávislého designéra Vladimira Gololobova, jenž navrhl zajímavý, extrémně hranatý koncept budoucího GT-R s názvem Nissan Sportcar Vision Project, jenž ale předchůdce připomíná pouze tvarem zadních svítilen, což opravdu není mnoho.

Jinak auto evokuje spíše Chevrolet Corvette, potažmo New Stratos, opatřené giganticky vytaženými blatníky. Odvážné, ale nikoli neproveditelné, trošku úlet představuje pouze příď, tvořená de facto převážně obrovským nasávacím otvorem. novou generaci.

Je naprosto jisté, že takhle nové GT-R rozhodně vypadat nebude, ale je sympatické, že se designéři zamýšlejí nad budoucností japonského supersportu. Potvrzuje to, že má potřebnou pozornost veřejnosti i respekt. 😉