Novinky

VW Bus s motorem Subaru: není boxer jako boxer

Nemusíte být zrovna fanda Volkswagenu, aby se vám líbily jeho klasické staré dodávky. Je to prostě stylové a sympatické auto a tenhle konkrétní exemplář z roku 1969 vám bude určitě ještě sympatičtější. Jeho majitel totiž vyhodil dýchavičný původní motor a nahradil jej úplně jiným boxerem. 😉

K pohonu slouží 2,5litrový čtyřválec Subaru, jenž zajišťuje, že kempingová úprava sambabusu podle slov majitele „v pohodě zvládne jízdu rychlostí 70 mph (113 km/h)“ a také „snadno vyjíždí kopce“. 😀 Ba co víc, má to i další výhody – majitel si díky tomu mohl dovolit vybavit auto klimatizací a tažným zařízením.

Jak je z fotek vidět, custom úprava se netýká pouze pohonné jednotky, samba má také plnohodnotnou kempingovou nástavbu, obloženou hliníkovými panely. Díky ní se v autě pohodlně vyspí čtyři dospělí. Potěší také vestavěná 45litrová nádrž na vodu.

Auto je nyní na prodej, ale trošku z ruky – v Utahu a majitel chce za auto docela balík – 40 tisíc dolarů. Důvodem k prodeji je nový projekt obytňáku, na který majitel potřebuje místo i finance.