Novinky

Mazda MX-5 30th Anniversary: je to roadster i targa!

To je úleva! Mazda právě na autosalonu v Chicagu představila limitovanou verzi modelu Mazda MX-5 30th Anniversary Edition a zatímco teaserový snímek trošku vyděsil tím, že se jednalo o targu RF, věc se má tak, že annniversarka vznikla jak ve verzi RF, tak i coby klasický roadster. 🙂

Dopředu se vědělo, že MX-5 30th Anniversary Edition opráší zlatooranžový lak karoserie. ale to nebyla úplně přesná informace, zlaté auto opravdu není. Je prostě oranžové, koneckonců i lak se jmenuje Racing Orange a najdeme ho nejen na karoserii, ale také na brzdových třmenech Brembo a jako doplňkovou barvu v interiéru.

S oranžovou barvou kontrastují černá zrcátka, rám čelního skla a kovaná kola Rays (dokonce s označením limitky!), interiér se zase pyšní sedadly Recaro v kombinaci kůže a alcantary. Standardem modelu jsou také sportovní tlumiče Bilstein a volit lze mezi manuální a automatickou převodovkou se šesti kvalty. Zatím není zcela zřejmé, zda se bude edice nabízet pouze s dvoulitrem (ale v USA docela určitě). Mazda vyrobí pro celý svět 3000 exemplářů, z toho 500 bude určeno pro Ameriku.

3 komentáře: „Mazda MX-5 30th Anniversary: je to roadster i targa!

  • Na me to moc rve, radsi bych modrou. Ale kola nadherny a oznaceni limitky paradni detail.

    • Roadster jde, ale targa vypadá v téhle barvě opravdu divně…

      • King: na tarze je té oranžové prostě moc, navíc to bude vypadat blbě když se stáhne střecha. RF musí být v Machine Grey nebo třeba v černé – v červené ani bílé se mi nelíbí, vypadá to bez střechy divně, zbytek rámu vypadá jako když trčí, je to takové neukončené. Zkoumal jsem už dřív čím to je a jsou to dvě věci (oproti CRX):
        – Střed zadního rámu není v barvě, takže ty krajní lišty vypadají jak když trčí roxory z rozestavěnýho baráku
        – Efekt dále zdůrazňuje zbytek okýnka, takže to „trčí“ dopředu (del solka to má celé v jednom kuse jako trojúhelník)

        Takže to chce barvu, která pokud možno splývá s tmavým zbytkem okýnka, zatímco výrazné barvy (bílá, červená i tahle oranžová) to naopak zdůrazňují. Limitku bych si prostě koupil se soft topem a fertig 🙂 Nebo bych si koupil RF Machine Grey a pak…a pak bych si nekoupil ty kola, protože to bude raketa neskutečná (ale udělat z Machine Grey limitku, to by byla paráda).

Komentáře nejsou povoleny.