Novinky

Lexus LC 500 Convertible: japonská kráska v produkční verzi

Lexus na L.A. Auto Show představil sériovou verzi kabrioletu LC 500 bez kamufláže a jakožto velký fanda otevřených aut se musím přiznat, že se kvůli němu budu v noci odkopávat hodně dlouho. 😀 Je prostě úžasný. 😉 A protože mi dochází slova, abych mohl tuhle fešandu dostatečně výstižně popsat, pojďme se místo toho věnovat tomu, co je na autě nového.

Tuhost karoserie vylepšuje pár rozpěr navíc a některé byly upraveny, přední náprava byla odlehčena, aby se snížily neodpružené hmoty a výsledkem jsou prý jízdní vlastnosti, srovnatelné s kupé. Ale i kdyby ne – co na tom záleží… Čtyřvrstvá plátěná střecha se schová za sedadla po 15 sekundách od aktivace, natažení trvá o vteřinu déle a oba procesy fungují v rychlostech do rychlosti 50 km/h. Auto disponuje inteligentním systémem, schopným udržovat teplotu v kabině i při stažené střeše, nechybí ani „fén“ teplého vzduchu na krk.

Kabriolet LC se nebude vyrábět jako hybrid, k pohonu slouží výhradně V8 5.0 o výkonu 477 koní při 7100 otáčkách a točivém momentu 540 Nm při 4800/min a to samozřejmě výhradně v kombinaci s destistupňovým automatem. Jeho zvuk je mechanicky veden potrubím do kabiny, aby si jej posádka více užila. Kabriolet váží 2040 kg (curb weight), tedy o 100 kg více, než kupé. O kolik se zmenšil kufr, zatím Lexus neuvedl, ale nemělo by to být nic dramatického.

Lexus LC 500 Convertible bude dostupný v barvách karoserie Ultra White, Smoky Granite, Liquid Platinum, Atomic Silver, Obsidian, Caviar, Infrared, Cadmium Orange, Flare Yellow a Nightfall Mica. V Los Angeles se ukázala LC 500 Convertible Inspiration Series, což je zaváděcí série, chystaná v počtu 100 exemplářů, v tomto případě v barvě Structural Blue, s modrou střechou, 21″ koly a s bílou kůží uvnitř. První vyrobený LC 500 Convertible půjde 17. ledna do aukce v arizonském Scottsdale.