Novinky

Acura NSX Zanardi Edition: jeden kousek z kultovní limitky na prodej

Honda NSX první generace se vyráběla dlouhých 16 let a během této doby prošla jen minimálními změnami a Honda ani nijak zvlášť nerozmazlovala zákazníky speciálními edicemi. Pár jich bylo v Japonsku, ale s levostranným řízením vznikla jen jediná – Zanardi Edition, určená pro americký trh a vytvořená na počest jeho dvou jezdeckých titulů v CART 1997 a 1998. Nabízela se v roce 1999 v počtu 51 exemplářů, není tedy divu, že šance nějakou potkat, je zhruba stejná, jako spatřit jednorožce.

Ovšem jestli jste dostatečně v balíku, můžete se na ní už brzy dívat každý den – je totiž v nabídce aukční síně bringatrailer a aktuální výše příhozu činí 70 650 dolarů. V nabídce bude ještě 5 dní, tak pokud chcete mít doma velmi speciální hondu, respektive acuru, je to opravdu vzácná příležitost.

Acura NSX Zanardi Edition proslula kombinací červeného laku New Formula Red a tmavých kol BBS, ale bylo toho mnohem víc, edice se totiž nesla v duchu japonské NSX Type S a byla tedy výrazně lehčí (o 67 kg), než standardní NSX. To se povedlo mimo jiné díky použití lehčí baterie, zadního spoileru, tenčího jednovrstvého zadního okna nebo již zmíněných lehkých kol BBS.

Pod kapotou už je samozřejmě větší 3,2 litrový V6 VTEC s výkonem 294 koní a točivým momentem 304 Nm, v kombinaci se šestistupňovým manuálem. Auto s pořadovým číslem 43 má najeto necelých 92 tisíc kilometrů, což znamená, že se používalo, ale ne zas tak moc. 😉

Jeden myslel na “Acura NSX Zanardi Edition: jeden kousek z kultovní limitky na prodej

  • ty mrkacky proste vypadaj skvele…

Komentáře nejsou povoleny.