Novinky

Suzuki Swift 2021: facelift se týká hlavně techniky

Suzuki připravilo omlazení pro evropský Swift modelového roku 2021 a přestože znalec si možná všimne nového výpletu masky chladiče a zařazení LED světelné techniky do standardu všech verzí, hlavní modifikace však proběhly pod karoserií.

Základní verze s atmosférickou dvanáctistovkou, určena pro některé evropské trhy, byla modernizována, nově dává ale jen 83 koní a 107 Nm… K dispozici bude buď s pětistupňovým manuálem nebo CVT.

Podstatnější jsou ale změny u mild-hybridní verze, která se nabízí v celé Evropě. Ta je vybavena Li-Ion akumulátorem s vyšší kapacitou 10 Ah (dposud 3 Ah), což zajistí snížení spotřeby na 4,9 l a emise 111 g CO2/km (dle WLTP) v kombinovaném jízdním cyklu.

Tato varianta bude nejspíš v nabídce i nadále pouze s manuálem, to zatím nebylo upřesněno, nicméně se ví, že zůstává možnost vybavit swift systémem pohonu všech kol AllGrip. O modifikacích interiéru se nemluví, takže ten nejspíš zůstane v původní podobě.

2 komentáře: „Suzuki Swift 2021: facelift se týká hlavně techniky

  • Jen opravím. Maska je v nabídce příslušenství od začátku prodeje této generace Swifta. Motor si dle článku moc nepolepšil. Ten stávající má 90 koní a 120 Nm. Jedinou novou věc vidím v možnosti objednat k červené černou střechu. To dřív nešlo a autu to sluší.

    • Díky za doplnění, v tom případě asi z hlediska designu není nového vůbec nic. :-O

      Vylepšení nemusí být vždycky k lepšímu. 😀

Komentáře nejsou povoleny.