Novinky

F1 2020 Rusko: další pódium Verstappena, všechny Hondy na bodech

Na okruhu v Soči se překvapivě dařilo týmu Red Bull Racing, přestože se všeobecně tvrdí, že mu tato trať nevyhovuje, dokonce se před kvalifikací objevily obavy, zda ho nebude ohrožovat Renault(!). Jenže v kvalifikaci nakonec max zajel lépe, než Bottas s Mercedesem a patřilo mu druhé místo na roštu.

Ostatní si ale už tak dobře nevedli. Ještě Gasly na relativně slušném 9. místě, týmový kolega Kvyjat ale až 11. a Albon dokonce 15., byť po započítání penalizace za novou převodovku.

Po startu Max o druhé místo přišel a měl co dělat, aby ho v prvním kole nepřesprintoval ještě Renault, ale nakonec se usadil na třetím místě. A tam by vydržel až do konce, kdyby nedostal Hamilton penalizaci, která ho odsunula ke konci první desítky, z níž se propracoval nakonec na 3. pozici. Max sice jednu chvíli stahoval Bottase, ale ten zareagoval a dojet se nenechal, takže další pěkné druhé místo.

Pěkně v Soči překvapivě zajel Kvyjat, chvíli jezdil díky dobré strategii na 3. místě a v cíli byl sice nakonec až 8., ale nejlepší ze zbytku jezdců Hondy. Za ním skončil Gasly, jenž si připsal dokonce jedno z nejrychlejších kol závodu a do desítky se ještě vešel Albon, což ale moc k chlubení není. Ale tato dvojice se společně s Giovinazzim postarala alespoň o pěkné souboje v posledních kolech.

Po deseti závodech je Verstappen osamoceně třetí (128 b), Bottase (161 b) už nejspíš neohrozí a za ním dlouho nic (Norris 65). Šestý je Albon, jenž má o bod méně. Gasly je 10. a Kvyjat 14.

2 komentáře: „F1 2020 Rusko: další pódium Verstappena, všechny Hondy na bodech

  • Neřekl bych, že to vypadalo, že ho přesprintuje Rencek – Max vyjel z trati ve stejné zatáčce jako Sainz, vrátil se za Renckem a obratem ho v pohodě předjel. Nebylo co řešit, letos je to prostě Mercedes a sem tam to někdo nabourá, pak Honda sem tam to někdo nabourá a pak ten zbytek, který se pere o střed pole a čeká, jestli někdo z trojice Bottas, Hamilton a Max vypadne nebo to nějak podělá, aby měli šanci dostat se na bednu.

    • Ricci fakt zahrozil, Maxovi start fakt hrubě nevyšel. 😉

Komentáře nejsou povoleny.