Novinky

Honda Civic: přes 1000 aut pro armádu a policii

Získat státní zakázku je pro každou automobilku opravdová trefa do černého, většinou jde o velké počty vozů, nehledě na prestiž a pozornost, jaká se dostává třeba autům v policejních barvách. V našich končinách se asi policejních (ani jiných zbarvených) vozů značky Honda nedočkáme, může nás těšit nanejvýš to, že čas od času zaskórují alespoň motorky, ale jsou země, kde je zájem nejen o křídla, ale i o rotující Háčka. 😉

Parádní obchod letos udělala Honda v Malajsii, kam dodá „více než 1000“ kusů vozů Civic Sedan aktuální desáté generace pro státní policii. Jedná se o model s atmosférickým motorem 1,8 l (R18), známým z evropského Civicu 9G, o výkonu 141 koní a točivém momentu 174 Nm, zkombinovaným s převodovkou CVT. A navrch si pořídila ještě 40 stejných vozů také malajsijská armáda pro potřeby Královské vojenské policie.

Hlavním argumentem pro pořízení Hondy Civic prý byl vysoký výkon motoru v kombinaci s nízkou spotřebou benzinu, což je výhoda hlavně pro hlídkové vozy policie. Malajsie pořídila auta na pětiletý leasing a kromě nich se ve službách policie objeví také blíže neupřesněný počet vozů Toyota Corolla Sedan.