Novinky

VM180 Zagato: bizarní úprava Toyoty MR2

Poslední generace Toyoty MR2 (W30) se stala objektem zájmu různých úpravců, kteří přetvořili vzhled tohoto roadsteru k obrazu svému. Nedávno jsem se věnoval kreaci Caserata by Modellista od stejnojmenné aftermarketové divize Toyoty, jeden z těchto exemplářů byl totiž na prodej. A teď tu máme šanci přiblížit se dalšího exota. Jen o rok později se na japonskou verzi Toyoty MR-S vrhla italská karosárna Zagato, jíž proslavily četné modifikace sporťáků Aston Martin a vyrobila 100kusovou sérii modelu, nesoucího označení VM180 Zagato.

Jestli čekáte nějaký klenot italského designu, tak bohužel, ani v tomto případě se nepodařilo překonat toyotí originál. Příď je trochu ve stylu posledních TVR (kdoví, jestli se Britové neinspirovali 😀 ), na bocích došlo ke změně tvaru blatníků, bočních prolisů a nasávacího otvoru. Kompletně předělaná záď byla osazena vertikálně orientovanými svítilnami a doplněna jinak řešenými výstupy pro odvod horkého vzduchu. Zagato také přečalounilo sedadla a vyměnilo hlavici řadicí páky.

Teď je jeden exemplář z této limitky v Japonsku na prodej, má najeto pouze lehce přes 40 tisíc kilometrů, což není zase tak důležité, podstatné je, že se díky tomu můžeme podívat na auto na kvalitních fotkách v celé jeho kráse. 😉