Novinky

Prodrive vzpomíná na triumf ve WRC. Zrenovuje a upraví 25 kusů Imprezy GC!

Britská soukromá firma Prodrive stojí za úspěchem automobilky Subaru v rallye, jehož si japonská automobilka se souhvězdím Plejád ve znaku užívala ve 2. polovině 90. let minulého století a nyní se v UK rozhodli velmi sympatickým způsobem oslavit 25. výročí prvního titulu Imprezy WRC ve světovém šampionátu v rallye v roce 1997. Jste napnutí?

Postaví 25 exemplářů speciálu Prodrive P25!

Cožeto? Soudě podle zveřejněného obrázku půjde o zrenovované a zmodernizované vozy Impreza WRX (GT? STI?) generace GC ve stylu speciální edice 22B, které budou díky použití dílů z karbonu lehčí, než původní auta z konce devadesátek, ale také lépe ovladatelná a výkonnější. Čtyřválcový přeplňovaný boxer by měl dávat přes 400 koní a pětistupňový manuál bude nahrazen sekvenční šestistupňovou závodní převodovkou s řazením pádly pod volantem. Na vývoji se podílel mimo jiné Peter Stevens (designér McLarenu F1 i vzhledu původní Imprezy WRX) nebo technický ředitel Prodrivu David Lapworth, jenž byl před čtvrtstoletím zodpovědný za vývoji techniky WRC speciálu.

Původní Impreza WRX 22B STI vznikla pouze ve 424kusové sérii a 400 z nich bylo určeno pro JDM, jedná se tedy o extrémně vzácné kousky. Prodrive P25 v jejich stylu na tom samozřejmě nebudou jinak, lze očekávat hodně mastnou cenovku, ale i tak je jasné, že se po nich jen zapráší. Kdoví, jestli nejsou rozebrány už v tuto chvíli.