Novinky

Lexus LC: vylepšení pro MY2023

Prestižní model Lexus LC vstupuje do pátého roku své existence a zatím nic nenaznačuje tomu, že by se měl chystat na odpočinek. Doufejme že automobilka u tohoto výjimečného kupé a kabrioletu prodlouží obvyklý pětiletý životní cyklus. Ale neřešme, co bude za rok, pojďme se těšit na to, co Lexus připravil pro MY2023.

Jak už bývá u LC zvykem, modernizace u kupé a kabrioletu se liší. U kupé jsou průběžně vylepšovány hlavně jízdní vlastnosti a ovladatelnost, kabriolet se aktualizuje v relaxovanějším duchu. Lexus LC MY2023 přichází s vylepšeními podvozku Lexus Driving Signature. Ty sice nejsou konkrétně specifikovány, ale došlo k „optimalizaci kontaktu kol s povrchem a efektivnějšímu řízení při rychlých průjezdech zatáček“. Modernizován byl také paket Sport, jedná se však pouze o nová 21″ kovaná kola.

Také Lexus LC Convertible dostal vylepšený podvozek, jenž má zajistit „mrštnější ovládání a ostřejší spojení auta a řidiče“. Nová skládací plátěná střecha je lehčí, než dosavadní, ale nebylo řečeno o kolik. Obě karosářské verze lze také nyní objednat v novém laku Cloudburst Gray. Po stránce pohonu se nic nemění – motor V8 5.0 má stále výkon 478 koní a točivý moment 539 Nm, pohodáři mohou u kupé sáhnout ale i po 359k hybridu, LC Convertible je pouze benzinové.