Novinky

Honda e:N2 Concept: nový design nabírá reálnější podobu

Honda před rokem dost překvapila oznámením svých plánů s elektromobily, když v Číně představila nejen připravovanou skateboardovou platformu e:N Architecture, ale i tři koncepty s dost radikálním, extrémně hranatým designem tak trochu ve stylu Tesly Cybertruck. Prohlédnout jsme si mohli nejen studii SUV, ale i kupé a dokonce i granturismo. Dost lidí (přiznávám, že včetně mě) si možná obtížně představovalo, jak bude takový design v sérii zjemněný a zcivilizovaný, teď by ale už určitou představu mít mohli2, protože Honda představila další koncept. Jedná se o sedan, má stylistické rysy předešlých studií, ale už mnohem uvěřitelnější design a dokonce i jméno, což naznačuje, že by mohl být blízko sériové podobě.

Sedan Honda e:N2 byl představen včera na China International Import Expo v Šanghaji a ponechal si ostré, dynamické tvary a futuristicky působící svícení, ale v této podobě už by se to při troše snahy dalo vyrábět, i když pohled do interiéru prozrazuje, že má koncept k finální verzi ještě daleko. Honda bohužel nezveřejnila žádný časový plán, ale uvedla, že půjde o jeden z vozů z druhé série e:N automobilů. Vzhledem k tomu, že elektrická platforma bude hotová v roce 2026, bavíme se zřejmě o tomto časovém horizontu.

Zatím není známo, jak Honda s designem elektromobilů v naloží, tento styl je totiž dost odlišný od toho, co ukazují siluety připravovaných sportovních aut. Design e:N by určitě měla mít auta pro čínský trh, ale vzhledem k tomu, že do Evropy by měla jít v budoucnu auta i z čínských továren Hondy, mohli bychom je v nějaké míře očekávat i zde, i když konkrétně sedan mezi nimi nejspíš nebude. Fotografie konceptu e:N2 bohužel nemají moc dobrou kvalitu, pro představu o vzhledu ale určitě postačí. 😉

První e:N modely v Číně vychází z Hondy HR-V a příští rok by se měly objevit i u nás (viz odkaz pod fotogalerií).

2 komentáře: „Honda e:N2 Concept: nový design nabírá reálnější podobu

  • Wow, trochu ve stylu IDx, to by nemuselo ve finále vypadat vůbec marně. To elektrické HR-V vedle toho vypadá tak nějak „staře“ a to se jedná o úplně nový model:-)

    • No, IDx mě nenapadlo, ale máš pravdu. 🙂

      Působí to docela futuristicky, mohlo by to dopadnout dobře.

Komentáře nejsou povoleny.