Novinky

Honda: Team Mugen vítězem šampionátu Super Formula 2022

Kdyby to vyšlo letos i v Indycar (což nevyšlo), vyhrála by Honda všechny formulové šampionáty, kterých se zúčastnila. Minulý týden přidala k Verspappenovu jezdeckému titulu ve formuli 1 nejen pohár konstruktérů pro Red Bull, ale i double v japonském seriálu Super Formula. Šampionem Super Formula se stal Tomoki Noriji, jenž tak obhájil vítězství z loňského roku. Navíc jeho stáj Team Mugen poprvé získala také týmový titul, což je pochopitelně také zásluha týmového kolegy. Ukyo Sasahara vyhrál dva závody a skončil celkově šestý.

Japonská Super Formula je top formulovou kategorií v Japonsku a v současnosti je hřištěm pro Toyotu a Hondu, obě automobilky dodávají přeplňované dvoulitrové čtyřválce s výkonem téměř 550 koní šesti týmům. Šasi je pro všechny stejné – Dallara SF19 a monoposty váží 670 kg. Jezdí se na okruzích Fuji, Suzuka, Autopolis, Sugo a Motegi a letos proběhlo deset dvouzávodů.

Jeden myslel na “Honda: Team Mugen vítězem šampionátu Super Formula 2022

  • Úžasný závody, které ještě nabízejí slušnou hmotnost a adekvátní výkon k tomu. Jako celek to musí fungovat suprově. Dokonce i na ps4 jsem s tím jezdil a nemohl se toho nabažit 🙂

Komentáře nejsou povoleny.