Novinky

Subaru WRX: svolávací akce na …návod k obsluze

Recally automobilek jsou někdy vážné, jindy jde o maličkosti a občas jsou dost bizarní a úsměvné. Takový si teď připisuje Subaru v Americe. Plejády nabízí v řadě modelů funkci „high beam assist“, která automaticky vypíná dálkové světlomety, když před sebou rozpozná vozidlo. Výjimkou není ani nové Subaru WRX, kvůli této funkci však teď dostalo 4615 majitelů vozů modelového roku 2022 dopis se svého autorizovaného servisu, vyrozumělo Subaru úřad NHTSA, jenž eviduje všechny svolávací akce a další události.

Problém však není s funkcí samotnou, ale návodem k obsluze, jenž nesprávně informuje o tom, „jak rozpoznat status systému, což zvyšuje riziko havárie“. Jinými slovy (méně zkušený či inteligentní) řidič WRX neví, jestli právě mete řidičům aut před sebou do očí dílkovými LED nebo ne. Vzhledem k známé tuposti řady amerických řidičů je zvláštní, že kvůli tomu nemusí majitelé k dealerovi, kde vymění manuály z ruky do ruky, Subaru bude opravené knížky pouze rozesílat, popřípadě může environmentálně uvědomělý řidič požadovat pouze výměnu stránky s chybou. 😀

2 komentáře: „Subaru WRX: svolávací akce na …návod k obsluze

  • To nevymyslíš, to se prostě musí stát. Holt ten úpadek západní civilizace se projevuje různě.

    Před pár dny jsem koukal na tytrubce na nějaké video s faily. Jeden z nich byla taková klasická nechutná Američanka, věk okolo 20, sympatická váha středně velkeho vorvaně. Nějaký rodinný příslušník pohotově natáčel zdrceného a šokovaného otce, protože dcerunka dala za dofouknutí pneu 80 USD. Bránila se, že jí řekli, že když má mercedes, potřebuje do toho „premium air“. Myslím, že servisáci si o ní budou povídat ještě dlouho.

Komentáře nejsou povoleny.