Novinky

Khann Land Cruiser 200 Expedition: ruský tuning pro ikonický off-road

Land Cruiser 200 už je minulostí, Toyota představila novou generaci 300 na jaře, jenže čekací lhůty jsou obrovské a navíc po světě jezdí spousta těch předešlých – hlavně v Rusku, Austrálii a na Blízkém východě. Takže četným zájemcům o jejich individualizaci teď vychází vstříc ruská firma Khann (neplést s Kahn – britským specialistou na Land Rovery 😉 ), která stávajícím majitelům zajistí vystoupení z davu.

Jak označení úpravy prozrazuje, cílem je zvýraznit dobrodružný charakter LC 200 a současně ještě trochu vylepšit jeho vyhlášené terénní schopnosti. Začíná to novým nárazníkem, specifickou maskou chladiče s integrovanou světelnou rampou a profilovanou kapotou s dvojicí výdechů. Na tyto modifikace navazují masivní nástavce blatníků, ukrývající mohutné off-roadové peneumatiky, obuté na kolech s povedeným designem a rozměrné zástěrky. Prahy dostaly ocelové nášlapy a změny proběhly i vzadu, kde je namontován nový nárazník.

Je jasně patrné, že součástí úpravy je také zvětšení světlé výšky podvozku, ale Khann neuvádí žádné podrobnosti. Sada bude k prodeji „již brzy“, takže detaily, včetně cen, budou k dispozici později. Ale už pohledu tahle úprava působí draze, takže levné to určitě nebude…