Novinky

Subaru Levorg STI Sport: limitka pro rok 2023

Subaru začalo sportovní verzi současné generace kombi Levorg prodávat v Japonsku v roce 2021 a nyní v rámci modelového roku 2023 nabídku doplňuje speciální edice Levorg STI Sport#. Po stránce vzhledu se jen zatmavovalo – lišta v masce i na na předním splitteru přešla z chromu na tmavý odstín, stejně jako označení modelu na zádi. Novinku ale spíš poznáte podle nových 19″ kovaných kol BBS s pneumatikami Michelin Pilot Sport 5. V kabině pak rozlišíte novinku podle výrazně profilovaných černých sedadel Recaro v kombinaci umělé kůže a mikroplyše.

Edice Subaru Levorg STI Sport# přináší také pár technických vylepšení. Spodní část vozu dostala „performance dampers“, tedy rozpěry s tlumičem od Yamahy, přední tlumiče klasickou rozpěru uložení a motor přídavný chladič oleje. Pohonná jednotka zůstává, boxer z WRX má výkon 275 k, točivý moment 375 Nm a je zkombinován s převodovkou CVT. Subaru vyrobí pouze 500 kusů levorgu v této specifikaci a to za 5 764 000 jenů, tedy v přepočtu nějakých 980 tisíc korun.

2 komentáře: „Subaru Levorg STI Sport: limitka pro rok 2023

  • Ten Levorg STI je pěkné a řidičsky zajímavé rodinné auto. Tím nalakováním lemů to oproti WRX sedanu vypadá o třídu elegantněji. Je škoda, že se sem nevozí.

    • S ohledem na ekovýpalné, jaké by tento motor generoval, by to stejně nikdo nekoupil. CTR stojí 1.3M, tohle by stálo dost podobně, možná víc. Prostě bohužel zcela mimo ekofašos Evropu.

Komentáře nejsou povoleny.