Novinky

Toyota GR Supra Plasma Orange Edition: edice na počest závodní GT4

Toyota v březnu 2020 dodala prvnímu evropskému zákazníkovi okruhový závodní vůz GR Supra GT4 a za dva následující roky jich vyrobila ještě 99 a představit vylepšenou verzi Evo. Na oslavu stovky dodaných speciálů teď představila limitku GR Supra Plasma Orange 100 Editions, která vznikne ve stejném počtu kusů a navrch ještě tři exempláře závodních GR Supra GT4 100 Editions. Vypadá to však, že všechna tato auta budou určena pro japonský trh.

Hlavním lákadlem limitky je speciální lak Plasma Orange v kombinaci s černými kovanými koly, brzdovými třmeny stejné barvy a v kabině pak sedadla čalouněná kůží a alcantarou a karbonová plaketa edice. Všechna auta dostanou osmistupňový automat, vychází totiž z JDM verze výbavy RZ a základní cena začíná na 7,6 milionech jenů. Toyota očekává, že se zákazníci o auta poperou, proto ze zájemců budoucí majitele spravedlivě vybere los.

Závodní GT4 dostanou stejnou barvu karoserie, lehce upravenou příď a plaketu s pořadovým číslem. Toyoty GR Supra GT4 jsou mimochodem poměrně úspěšné okruhové speciály, se za dva roky se po celém světě zúčastnily 317 závodů, získaly 79 vítězství ve třídě, 20 celkových vítězství a 2047 dalších pódiových umístění.