Novinky

Mazda zavádí už v 28 evropských zemích šestiletou záruku

Pro české zákazníky to není žádná novinka, na všechny vozy značka Mazda, zakoupené od září 2022 se vztahuje plná záruka šest let, pokud tedy dříve nenajedete 150 000 km, což zřejmě nastane dříve. Hirošimská značka program zavedla nejprve v Německu a Rakousku a nejnověji platí i v Itálii, Francii a Švýcarsku. Kromě nich je dostupný v Albánii, Belgii, Bosně, Bulharsku, Chorvatsku, Řecku, Maďarsku, Irsku, Kosovu, Moldavsku, Nizozemsku, Černé hoře, Makedonii, Portugalsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovinsku, Španělsku, na Kypru a Maltě …a asi ještě někde, tohle není osmadvacet. 😉 Mazda si od toho slibuje větší loajalitu zákazníků a také prodloužení délky vlastnictví vozů prvních majitelů.

Záruka se vztahuje na materiálové a výrobní vady včetně ceny oprav nebo výměny. Kromě toho platí dvanáctiletá záruka na prorezivění a tříletá na lak a povrchovou korozi. Elektromobily a plug-in hybridy navrch přidávají garanci 8 let nebo 160 tisíc kilometrů na akumulátory.

Oproti třeba USA jsme na tom dobře, tam platí tři roky nebo 58 tisíc kilometrů, ale třeba v Austrálii mají neomezenou pětiletou.