Novinky

Mitsubishi: design nástupce ASX odhalen

Zatímco my v Evropě se už radujeme z Renaultu Captur s logy Mitsubishi, země jižní a jihovýchodní Asie na nástupce malého crossoveru ASX stále čekají. Tři diamanty už vloni na podzim představily koncept nového modelu, ale byl to stále jen koncept, u Subaru by mohli o tom, jak se dá doprasit povedená studie, mohli dlouho vyprávět. Ale Teď se představila odtuněná verze XFC a nebojte, liší se jen v detailech. 😉

Crossover, jemuž Mitsubishi doposud nedalo oficiální jméno, dostalo pouze novou výplň masky chladiče, přišlo o dvě šestiúhelníkové cosi v předním nárazníku, jehož spodní část byla upravena tak, aby se vešla registrační značka. Auto má dále zpětná zrcátka, kliky dveří a konvenčněji vyhlížející design lehce zmenšených kol. Lehce pozměněné jsou zadní svítilny a šestiúelníkové otvory zmizely i odsud. A to je vše, změnilo se toho tedy opravdu málo, což je dobře, protože „XFC“ vypadá opravdu dobře.

Mitsubishi také prozradilo, že nový model oproti evropskému „ASX“ povyrostl, má rozměry 4390 x 1810 x 1660 mm a světlost 222(!) mm. Jak se oproti studii změnil interiér, je zatím tajemstvím, ale alespoň víme, jak vypadal ten výchozí, fotky se již dříve na netu objevily a najdete je na konci galerie. Předokolkový crossover se bude vyrábět na Jávě v továrně Mitsubishi Motors Krama Yudha Indonesia a první zákazníci auta dostanou v listopadu. To je zatím vše, co se o autě ví. Tedy kromě toho, že dostane audiosystém Yamaha, bude určeno pouze pro ASEAN region a že bude kompletně odhaleno už 10. srpna.