Novinky

Gran Turismo: update 1.36 přináší tři japonské hot-hatche

Tento týden vydali tvůrci hry Gran Turismo 7 další aktualizaci, která přináší výhradně japonské novinky. Hned dva zástupce má tentokrát Honda, posadit se můžete do aktuální generace (FL5) Civicu Type R, radost ale budou mít vyznavači aut z devadesátek, pro ty je připraven Civic EX z roku 1992, jenž byl upraven Philem Roblesem, spolumajitelem americké tuningové firmy Garage RCR. Auto má mimo jiné widebody kit Rocket Bunny, kola Volk T-37 a swap motoru na dvoulitrový atmosférický VTEC (K20). Ptáte se, proč z desítek milionů různých upravených hond máme v GT7 právě tohle?

Civic EX byl vystaven v roce 2017 na tuningové výstavě SEMA v Las Vegas a získal tam ocenění Gran Turismo Award Best in Show, které uděluje sám Kaz – tedy závodník a tvůrce hry Gran Turismo Kazunori Yamauchi. To je asi dostatečný důvod. 🙂

Třetím do party je závoďák od Mazdy, speciál Mazda3 GR.4 s widebody kitem, určený pro okruhové závody v této kategorii hry GT7, jenž se zjevně inspiroval trojkou třídy ST-Q z japonské závodní série Super Taikyu. Balíček doplňuje nová lokalita továrny Nissanu v Tochigi a dvě nové knihy Café Extra Menu, jedna z nich je věnována Toyotě, takže nám tu zářijovou japonskou hegemonii narušuje jen druhá, věnovaná Porsche.