Novinky

Daihatsu Osanpo: roztomily Copen crossover

Daihatsu samozřejmě na výstavě Japan Mobility Show zaujalo v první řadě konceptem roadsteru Vision Copen s pohonem zadních kol, který přerostl kategorii kei a vypadá to, že to s ním automobilka myslí vážně – a to i mimo Japonsko. Ale nebylo to jediné otevřené auto v expozici Daihatsu, což je dost šokující, vezmeme-li v úvahu, jak málo kabrioletů japonské automobilky v minulosti vyrobily (o současnosti raději pomlčme). Společnost copenu dělala totiž ještě studie Osanpo.

Ta naopak dává jasně najevo, že jde pouze o koncept, působí přece jen příliš futuristicky. Prozatím. Mám totiž jistou teorii – poté, co se z copenu zřejmě opravdu stane (svým způsobem 😉 ) konkurent Mazdy MX-5, uvolní se místo v kategorii kei a Daihatsu by mohlo zkusit jej zaplnit autíčkem na bázi studie Osanpo. Ta patří do kategorie crossover-kabrioletů, jako bylo kdysi murano, nedávno evoque nebo aktuálně T-Roc. V tomto případě je to tedy crossover-roadster, má pouze dvě sedadla.

Osanpo je japonský výraz pro „procházet se“ a stejnojmenné autíčko je opravdu malé, na délku měří pouze 2955 mm, jiný rozměr není k dispozici. Zvýšená světlost přijde vhod spíš při parkování u obrubníku, roztomile off-roadový vzhled dává jasně najevo určení pro velkoměstskou džungli. 😉 Daihatsu se o roadsteru moc nerozpovídalo, víme pouze, že je koncipováno jako elektromobil (fakt vidím elektromotor v kabině? 😀 ), co ale neznamená, že případný produkční model musí být také. Jako fanda (všeho 😀 ) nahoře bez samozřejmě držím palce, aby do toho Daihatsu šlo.

2 komentáře: „Daihatsu Osanpo: roztomily Copen crossover

  • Nemůžu si pomoct, ale zpracováním a tvary mi to přijde jako šlapací autíčko…

    • Působí to jako hračka, ale taky to zatím nejde do výroby. 😉

Komentáře nejsou povoleny.