Novinky

Takhle se v Japonsku renovují klasické Nissany GT-R

Japonské automobilky se chovají ke svým ikonickým modelům dost macešsky, o službách, jaké nabízí majitelům youngtimerů Mercedes, Porsche a další evropské značky, se může příznivcům japonských aut jen zdát. Ale zdá se, že kdo hledá, najde to, co potřebuje, tedy alespoň přímo v Japonsku. Tak třeba garážisti Garage Yoshida z Ósaky se specializují na renovace Nissanů Skyline GT-R R32. R33 a R34. Firmu vlastní 43letý pan Yoshida, jenž má sám 14 let zkušeností s opravami modelů GT-R. Zaměstnává tři další specialisty, kteří dokáží dát dohromady GT-R v jakkoli zbídačeném stavu nikoli do stavu, v jakém vyjel z továrny, ale do ještě lepšího, než byl původně. Všechno je jen otázkou peněz a asi je vám jasné, že zrovna v Japonsku jich bude potřeba fakt hodně, stačí se podívat, kolik chce za renovaci jednoduché MX-5 Mazda.

Garage Yoshida odstrojená auta nejprve kompletně odrezí v lázni, pak se karoserie přeměří, popřípadě narovná a pak se začnou dávat dohromady. Nedostatek některých dílů Yoshida řeší vlastní výrobou, díly z vysokopevnostní oceli mají lepší specifikaci, než ty původní. Zadává si také do zakázkové výroby gumové a skleněné díly.

Není známo, kolik aut už Yoshida zrenovoval, ale bohužel si předsevzal, že před odchodem do důchodu udělá už jen 100 vozů. Některé projekty vyžadují spoustu času a úsilí, jedno z aut už má například rozpracované dva roky. Sám majitel je samozřejmě také majitelem GT-R, jeho R32 je upraven pro okruhy a má výkon 650 koní. Mrkněte na video a fotky. 😉