Novinky

Liberty Walk: extrémní úprava pro Abarth 595

Japonský tvůrce stylingových úprav Liberty Walk připravil pro nadcházející Tokyo Auto Salon opravdu impozantní úpravu italského minivozu Abarth 595 a ukázal první dvě fotografie. Až budou k dispozici další, článek určitě doplním, ale i tak snímky ukazují vše podstatné. LBWK osadil autíčko novým předním nárazníkem, jenž přechází do widebody kitu – rozšířeny jsou přední i zadní blatníky a samozřejmě prahy. Světlomety dostaly mračítka, pozměněna byla i kapota a samozřejmě zadní nárazník. S opravdu impozantními zadními blatníky soupeří ještě křídlo nad zadním oknem.

Jako vždy je auto sníženo, opatřeno aftermarketovými koly a výfukem, což ale tradičně není součást sady. Bodykit se bude vyrábět buď ze sklolaminátu (FRP) nebo kompozitu vyztuženého uhlíkovými vlákny (CFRP) s cenami v přepočtu 340, respektive 380 tisíc korun. Což je vzhledem k ceně výchozího auta nepřijatelně moc. Ale třeba se nějaký zapálený Japonec najde. 😉

Mimochodem, když je řeč o LBWK úpravách italských aut. Vzpomínáte na nádherný tuning Ferrari F40? V Maranellu byli tak nadšení, že dotyčné auto vyškrtli z oficiálního registru. 🙁 Nic takového u 595 naštěstí nehrozí.