Novinky

A smolařem roku se stává… Honda! Do servisů musí miliony aut.

Svolávací akce jsou běžnou součástí fungování automobilek. Někdy se řeší aktuální problémy, jako že třeba nedrží šrouby kol, jindy věci, která vyplavou na povrch až postupem času. A právě z této kategorie je nejnovější recall Hondy, který si zároveň připsal smutné prvenství nejmasovější akce roku. Jen v Americe bude muset do servisu 2,6 milionu vozů Honda a Acura, ve finále to ale asi bude více, je totiž dost pravděpodobné, že problematický komponent dostala i auta pro jiné trhy.

Problém představuje vadné palivové čerpadlo od firmy Denso, které má špatně tvarované oběžné kolo, které by mohlo zasahovat do tělesa palivového čerpadla. Vzájemný kontakt může způsobit přerušení dodávky paliva. Čerpadla dostaly prakticky všechny modely, vyráběné od poloviny roku 2018 do roku 2020 – a to včetně supersportovního NSX. Honda zatím neeviduje žádné zranění ani nic horšího, ale oznámila (jen v USA) již 4042 případů selhání.

Recall musí proběhnout po etapách, protože Denso nemá k dispozici dostatek náhradních čerpadel. Mimochodem – u této (Toyotou kontrolované) společnosti by vůbec potřeboval někdo pověsit za k… imono do průvanu, velká svolávačka na čerpadla proběhla (nejen u Hondy) už před dvěma roky – z úplně jiného důvodu.

Jeden myslel na “A smolařem roku se stává… Honda! Do servisů musí miliony aut.

  • Na Accord 10g 2.0 jsem měnil čerpadlo…bylo na záruku

Komentáře nejsou povoleny.