Novinky

Mitsubishi Delica D:5: nová generace vyjede v roce 2025

Původně dodávkové vozidlo Mitsubishi Delica se v páté generaci v roce 2007 proměnilo v sympaticky bizarního křížence MPV a SUV a stalo je jedním z ikonických modelů značky. Jenže od té doby na něj nikdo nesáhl. Tedy řečeno s trochu nadsázky, proběhly samozřejmě nějaké facelifty (ten největší v roce 2018), to však nic nemění na tom, že je na trhu už 16 let. Příští rok však už konečně dojde k obměně. Bude představen model s označením Delica D:6, jenž bude opět poměrně radikální.

Japonské zdroje potvrzují, že šestá generace bude vycházet z loňského konceptu D:X, což znamená, že dostane hodně futuristický design. Délka SUV-minivanu zůstane zhruba stejná, tedy cca 4,8 m, novinka však bude o nějakých 2,5 cm širší a o tolik nižší, opět se bude vyrábět v šesti- a sedmimístné konfiguraci. Delicu bude pohánět plug-in hybrid z modelu Outlander, zkombinovaný volitelně s vyspělou čtyřkolkou S-AWC s vektorováním točivého momentu. Lze očekávat samozřejmě i nějakou cenově přívětivější motorizaci. Jo mimochodem – proslýchá se, že by se delica mohla z Japonska také vyvážet do některých dalších zemí, kde Tři diamanty působí.

Jeden myslel na “Mitsubishi Delica D:5: nová generace vyjede v roce 2025

  • Delica se mi líbí, taková Buchanka 5.0. Dovedl bych si ji v EU představit, ale jsem divný. Jinak staré L300 a L400 4wd se prodávají za nesmysl. Jak dodávky nemusím, tak tohle bych si doma dovedl představit. Ale já nejsem kupec nových aut… Takže asi tak.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *