Novinky

Mugen Civic Type R: konečně úprava pro FL5

Mugen je zpravidla velmi rychlý, co se představování úprav pro novinky Hondy týče, ale na tuning aktuálního Civicu Type R jsme museli čekat téměř rok a půl. Ale po představení opět poměrně radikálního konceptu z loňska tu konečně máme výsledek: Civic Type R Group A. Tedy jeho první variantu, ještě se pracuje na Type R Group B. Ale pojďme se teď podívat na áčko.

Mugen připravil poměrně robustní lip předního nárazníku, výraznější aerodynamické kapsy bočních nádechů a členité nástavce prahů. Vzadu je instalován přepracovaný difuzor s jedinou centrální koncovkou výfuku, dále splittery zadního nárazníku a vlastní, rozměrnější křídlo. Mugen se chlubí, že byla funkčnost všech aerodynamických prvků důkladně testovány. Specialista na úpravy vozů Honda také navrhl vlastní full-LED optiku zadních svítilen, která vypadají výrazně moderněji než originál.

Co se performance úprav týče, Mugen připravil ke klasickému olejovému filtru a náplním také celý sportovní výfuk. Devatenáctipalcová kola FR10 nesou loga Mugen, ale jsou vyrobena v Německu u BBS a oproti sériovým ráfkům ušetří 10 kg. Obouvají se na ně standardní pneu o rozměru 265/30. Brzdové třmeny mohou být osazeny dvěma typy destiček – silniční Type S nebo okruhové Type C, závodní brzdová kapalina už je tradicí. A ladilo se i v interiéru, skořepiny Recaro mají homologaci FIA, volant kombinuje kůži a karbon a uhlíkový kompozit je použitý i na středovém tunelu. Hlavici řadicí páky lze vybrat koženou nebo z alcantary, karbonovou nebo hliníkovou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *