/ Honda Civic Sport Line: 1.0 VTEC Turbo ve stylu Type R /

Už skoro rok se v zákulisí hovoří o možném příchodu sportovní verze civicu s litrovým tříválcovým turbomotorem, která by umožnila získat atraktivnější vzhled i těm, kteří nepotřebují výkon přes 300 koní a Type R si nemohou dovolit. Nyní se potvrzuje, že se tyto informace zakládaly na pravdě – seznamte se s Hondou Civic Sport Line, která rozšíří nabídku facelitovaného Civicu MY2020.

Honda si nemohla nevšimnout, že spousta lidí dnes chce auto, co vypadá sportovně, ale po extrémním výkonu netouží. A tak Civicu Sport Line nechali původních 126 koní a 200 Nm z motoru 1.0 VTEC Turbo a karoserii vybavila bodykitem. Ten je poměrně decentní, ale to je dáno tím, že Civic X už je agresivně stylizovaný sám od sebe.

Optický tuning zahrnuje lip předního nárazníku, nástavce prahů a spoiler zadního nárazníku s imitací difuzoru. Změnil se také střešní spoiler – tedy přesněji řečeno zmizel a nahradily jej dva růžky k usměrňování obtékajícího vzduchu. Nejvýraznější změnou je křídlo na pátých dveřích. Komplet doplňují (povedená) černá 17″ kola a full-LED světlomety a tuto verzi lze mít i v novém speciálním laku Obsidian Blue. Interiér zůstal prakticky nezměněn. Registruji jen hliníkové pedály a červené kontrastní šití.

Auto má zatím pouze britskou cenu – £25.510 za manuál a £26.910 za CVT, prodej bude zahájen už v lednu příštího roku. Podle dostupných informací to vypadá, že paket Sport Line bude možné kombinovat s více výbavovými verzemi. Civic Sport Line by měl být nabízen napříč Evropou, tedy doufejme i u nás.