Novinky

Nissan 400Z: další vize podoby nové generace Z

Nejnovější zákulisní informace zatím slibují, že bychom se nové generace Nissanu Z mohli dočkat už příští rok a různé zdroje se také shodují na tom, že by se nový sporťák s dvakrát přeplňovaným V6 3.0 (od Infiniti) měl jmenovat 400Z, což má odkazovat na jeho výkon v koních. Ale všechno je to jen taková šuškanda. Jediným oficiálně potvrzeným faktem je, že by auto mělo kombinovat retro prvky karoserie s charakteristickým vzhledem posledních dvou generací zetka.

To potvrdil druhý nejvyšší šéf designu Nissanu Alfonso Albaisa a doplnil, že máme očekávat příď ve stylu 240Z a siluetu 370Z. Dále se objevila spekulace, že záď se bude pro změnu podobat modelu 300ZX. Na základě těchto zpráv nedávno vznikla tato vize jeho možné podoby, kterou jsem vám ukázal v polovině dubna:

Nyní tu máme další designérskou práci od nezávislého designéra, která se sice tak striktně nedrží doposud známých spekulací, ale považuji ji také za povedenou, byť poněkud futurističtější a tedy i méně pravděpodobnou, než je ta výše uvedená. Jejím autorem je Maxim Šeršněv, jenž navrhl moderní auto s retro přídí a to jak v silniční, tak v okruhové verzi. Tahle vize se mi líbí o něco měně, než ta předchozí, ale předpokládám, že obě budou mít do značné míry pravdu. Nová generace Nissanu Z se staronovým logem Z určitě bude zajímavé auto. 🙂

3 komentáře: „Nissan 400Z: další vize podoby nové generace Z

  • Ja to optimisticy s tým modelom nevidím. Vidím to v rovine skôr mokrých snov fanúšikov Ztiek. Nissan sa chystá radikálne redukovať výrobu, ekonomicky sú pred klinickou smrťou… žeby financovali tento projekt a doposiaľ o tom išli len skôr reči ako fakty… neverím tomu. Žeby ich tento model vytiahol zo súčasnej biedy? Kiež by, ale ja som skepticky.

    • Buďme optimisté. 😉 A zbývající fandové značky se nutně potřebují k něčemu upnout. 😉

      • leda spustit nejaky crowdfunding… predobjednavky jako ma tesla 🙂

Komentáře nejsou povoleny.