Novinky

Honda Civic 11G je americké auto roku!

Jedenáctá generace Hondy Civic se už prodává skoro všude kromě Evropy, ale čekání má i jednu výhodu – víme, jestli se se nový kompakt máme nebo nemáme těšit. Auto dostalo do vínku zcela nový, vyspělý (nebo možná přesněji řečeno dospělý 😉 ) design, v amerických srovnávacích testech vyhrává, co může a teď získal i metu nejvyšší – padesát amerických a kanadských automobilových novinářů, sdružených v organizaci NACTOY (North American Car and Truck of the Year) nový Civic ocenilo titulem North American Car of the Year 2022. Model Civic si tak zopakoval vítězství z let 2006 a 2016 – žádné jiné auto ještě tolik ocenění NACTOY nezískalo. Honda navíc upozorňuje na skutečnost, že v posledních šesti letech získala čtyři tituly COTY/TOTY – Civic 2016, Ridgeline 2017 a Accord 2018.

Civic se ve finále utkal s Volkswagenem Golf Mk 8 a elektromobilem Lucid Air. A názory porotců na Civic 11G? Na webu NACTOY se objevují dva citáty, které mluví asi za vše:

“If carmakers were limited to building just one car model the Honda Civic should be that model. It combines just about every positive attribute you can think of — low-cost, high fuel efficiency, utility, comfort, dependability, and fun to drive among them.” – Jack R. Nerad.

“The new Civic shows Honda at its very best. Bulletproof, brilliantly engineered and fun-to-drive, the Civic is the kind of affordable car that every automaker should aspire to.” – Lawrence Ulrich.

Souběžnou anketu o nejlepší truck vyhrál Ford Maverick před Rivianem R1T a Hyundaiem Santa Cruz. Třetí kategorií je Utility Car of the Year a tu letos vyhrál Ford Bronco před Hyundaiem Ioniq 5 a Genesisem GV70.

Díky Xenonovi za rychlý tip 🙂

4 komentáře: „Honda Civic 11G je americké auto roku!

  • Ač je to samozřejmě příjemná zpráva, méně příjemné je vidět, jaké srajdy už se jedou i v USA (Ioniq5, Rivian – to jako fakt?).

    • Jako alternativa proč ne, jen ať je nabídka co nejširší a každý si vybere co se mu líbí. Průšvih bude, až i tam začnou rapidně mizet čisté spalováky.

      • Tady nejde přece o alternativu, ale ocenění za to, že je to lepší než ostatní auta v dané kategorii. Stačí se podívat na parametry a je jasné, že je to další nepoužitelný nesmysl. Ve srovnání s těmi, které nechal za zády.

    • To už jede docela dlouho, vlastně od Tesly Model S, je jen otázkou času, než to nějaké EV vyhraje.

Komentáře nejsou povoleny.