Novinky

Mazda 6 (2019): Nová tvář a 250koňové turbo

Aktuální Mazda 6 má za sebou facelift pro modelový rok 2019, jenž posouvá japonský sedan hodně blízko luxusní třídě. Ne, teď není řeč o tom, co je vidět na první pohled – nový design masky chladiče, světlometů a předního nárazníku sice přidává autu na dravé eleganci, ale je to jen začátek. Vzhledem k tomu, že Mazda nemá svou luxusní značku, rozhodla se vzít útokem horní okraj mainstreamu, o kterém už mohou uvažovat i někteří zájemci o prémiový midsize sedan.

Auto tak lze ve vrcholné verzi pořídit s téměř kompletním čalouněním kabiny kůží Nappa, zkombinovaným se semišem UltraSuede a skutečnými dřevěnými dekory. Noně zkonstruovaná sedadla mohou mít ventilaci, obrazovka infotainmentu má úhlopříčku 8″, přístrojový displej pak 7″ a k dispozici je i head-up displej. Inženýři navíc zapracovali na a odizolování kabiny a podvozku, což byla jedna ze slabších stránek auta, přepracovaná konstrukce řízení má navíc zlepšit citlivost a odezvu.

Podstatnou inovací je také příchod motoru Skyactiv-G 2.5 Turbo, použitého už u CX-9. Hardcore příznivci mazdích atmosfér mu přeplňování určitě odpustí, s vysokooktanovým benzinem v nádrži má totiž výkon  254 k (jinak 230) a Mazda slibuje točivý moment „na úrovni čtyřlitrového osmiválce“, konkrétně masivních 420 Nm. To už zajistí lehkému sedanu slušnou dynamiku… Nabízet se bude výhradně v kombinaci se šestistupňovým automatem. A mají ji i v červené Soul Red… 😉

 

9