Novinky

Honda Passport se vrátí, bude to crossover

Ačkoli dnes svět doslova prahne po SUV modelech, Honda, která si v této oblasti vybudovala díky CR-V velmi slušnou pozici, to s jejich počtem v nabídce vůbec nepřehání. Celosvětově má pouze dva – kromě výše zmíněného je to ještě HR-V. Skrblí s nimi ale třeba i v USA, kde je po nich největší poptávka. Připravuje se však prý zajímavá novinka. Je to sice zatím neoficiální, ale Honda má vyvíjet midsize crossover, jenž vyplní značnou mezeru mezi CR-V a na některých trzích prodávaným typem Pilot. Nepůjde o zvětšené CR-V, ale o zmenšený pilot, auto s menšími rozměry bude mít pouze dvě řady sedadel a Honda nepůjde cestou konkurenčních značek, které taková auta označují Sport, tedy v tomto případě Pilot Sport, ale obnovila si registraci jména Passport.

Pamětníci si jistě vzpomenou, že takové auto existovalo, vyrábělo se v 90. letech minulého století, ale nebyla to Honda, nýbrž modifikované Isuzu Rodeo (stejně jako Acura SLX). De facto jsme se s takovým autem setkávali i v Evropě, tady si však říkalo Opel Frontera. 🙂 Honda s novým passportem bude zřejmě chtít cílit na auta jako je Ford Edge nebo Nissan Murano, takže je šance, že bude mít atraktivní, sportovně laděný design, ne jako zrůdička Crosstour. Passport byl měl být vybaven šestiválcem z pilotu a pokud jej Honda udělá i v hybridní verzi, mohl by se třeba časem dostat i  do Evropy. To je ale jen moje vlastní teorie. 😉 Honda by auto měla prý ukázat koncem roku na autosalonu v Los Angeles a prodávat by se v Americe mělo začít příští rok.

2 komentáře: „Honda Passport se vrátí, bude to crossover

  • Pokud by to byl zmenšený pilot tak to by mohlo být dosti pěkné.
    Jinak ještě k té zmínce o zrůdičce 🙂 Doporučil bych to auto za prvé vidět v reálu. A za druhé, koukat na něj tak rok. Pro mě osobně jedna z nejhezčích Hond posledních cca 10 let.

    • Zmenšený Pilot by byla, dle mého názoru, chyba. Mělo by to vypadat trošku stylověji, mně se třeba Edge dost líbí.

      No – to opravdu dodnes nechápu. 😉 Ale třeba by to pomohlo, jak píšeš. 😀

Komentáře nejsou povoleny.